Offroad Trailblazers and Envoys

front differential problem?

Something not working right?

by GiedriusZ » Mon Mar 19, 2018 4:52 pm

I found the front inner Cv joint has big moving. https://www.youtube.com/watch?v=pWONbhsbASA Is everything okay here? I think its not ok. can it be broken the CV joint? Or maybe something broken in the front differential. Sorry for my english :).

Last edited by Trail X on Tue Mar 20, 2018 8:16 am, edited 1 time in total.
Reason: Embed Youtube Video
Giedrius, Lithuania
------------------
Chevy Trailblazer LTZ, 4x4
User avatar
GiedriusZ
Cruiser
 
Posts: 15
Joined: Wed Mar 14, 2018 5:01 pm
Name: Giedrius
Vehicle Year: 2003
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ G80

by NC_IslandRunner » Mon Mar 19, 2018 5:15 pm

That is in the front differential, mine did it too, can't remember what all that is messed up, I think it is just the seal and bearing.
IF THE FISH STOP BITING... HUNT FOR SHELLS!!!
User avatar
NC_IslandRunner
Moderator
 
Posts: 3016
Joined: Fri Dec 03, 2010 4:49 pm
Location: NC, Sanford
Name: Rory
Vehicle Year: 2004
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ G80
Rank: Offroad Rated

by Trail X » Tue Mar 20, 2018 8:18 am

Yes, something is definitely wrong. I'd pull the CV axle out and take a look. I think Rory is right, your seal is definitely toast, and likely the bearing behind it. Hopefully everything in the diff itself is ok.
8-) Build Thread | ExPo Build | YouTube Videos
Not all who wander are lost. -Tolkien
User avatar
Trail X
Founder
 
Posts: 9892
Joined: Mon Sep 07, 2009 10:22 pm
Location: VA, Roanoke
Name: James Downing
Vehicle Year: 2005
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ Aftermarket Locker
Rank: Expedition Guide


Return to Troubleshooting