Offroad Trailblazers and Envoys

clunk when shifting from neutral

Something not working right?

by stastyle » Mon Oct 10, 2016 5:53 pm

Hey guys,
I have a 07 TB LT with 150k miles on it.
Lately i noticed that my transmission makes a noticeable clunk (only one) when shifting from neutral to drive, reverse or park. sometimes it does the same clunk sound when starting the car - right after the car starts (again - only one clunk). What's weird is that it happens sometimes, and sometimes does not, and it's not related to ambient or TB temperature - so i ruled out engine/transmission mounts (plus my mechanic said they are fine).
I changed the oil and filter to the original AC Delco Dexron 6 about 3000 miles ago. Oil level is right where it should be.

Should I be worried ? i couldn't find any related topics regarding this issue.
Any ideas ?


Thanks,
Stas.
stastyle
Cruiser
 
Posts: 14
Joined: Thu May 21, 2015 2:48 pm
Name: Stas
Vehicle Year: 2007
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ G80

by Wahugg » Mon Oct 10, 2016 6:54 pm

Sounds like it's just slop in the driveline being taken up as the transmission tensions up everything.

It also could be U-joints starting to go bad and introducing extra slop but there should be other symptoms if they were that worn.

Cheers,
Wahugg
Wahugg
Addict
 
Posts: 568
Joined: Fri Oct 07, 2011 10:09 am
Location: South Central Ohio
Name: Wallace H.
Vehicle Year: 2004
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ G80

by mason10198 » Mon Oct 10, 2016 7:32 pm

I've got the same exact thing with mine, it's just wear and tear on the driveline components and sloppiness tightening up when you engage it.

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
User avatar
mason10198
Moderator
 
Posts: 494
Joined: Thu Sep 17, 2015 11:49 pm
Location: AR, Bryant
Name: Mason
Vehicle Year: 2005
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ Aftermarket Locker
Rank: Offroad Rated

by stastyle » Tue Oct 11, 2016 10:16 am

So nothing to worry about ?
stastyle
Cruiser
 
Posts: 14
Joined: Thu May 21, 2015 2:48 pm
Name: Stas
Vehicle Year: 2007
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ G80

by mason10198 » Tue Oct 11, 2016 4:15 pm

Shouldn't be. Now if the clanking continues while you dive, that might be something to consider checking out lol

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
User avatar
mason10198
Moderator
 
Posts: 494
Joined: Thu Sep 17, 2015 11:49 pm
Location: AR, Bryant
Name: Mason
Vehicle Year: 2005
Vehicle: Chevrolet TrailBlazer
DriveTrain: 4WD w/ Aftermarket Locker
Rank: Offroad Rated


Return to Troubleshooting